Tajomstvo vzniku chorôb odhalené

Viac než dve miliardy ľudí trpia nadváhou alebo obezitou. Cukrovka zase trápi približne 347 miliónov ľudí na svete, pričom za 30 rokov sa počet chorých zdvojnásobil. Rúti sa svet do záhuby? Pozrite sa, čo to má na svedomí!

tadesco.cz Bádateľ.net Strava

Máte nadváhu a obviňujete z toho nedostatok sebaovládania? Omyl, chybu hľadajte niekde inde. Skôr z toho viňte farmárov a lekárov. Mikrobiológ Dr. Martin Blaser, profesor internej medicíny a mikrobiológie na New York University prišiel na to, že užívanie antiobiotík je hlavnou príčinou vzniku mnohých chorôb.

Podľa neho môžu antibiotiká, ktoré konzumujeme v mäsových a mliečnych výrobkoch, za to, že je na svete čoraz viac epidémií, vrátane cukrovky, astmy, potravinových alergií, autizmu a ekzémov. Svoj podiel majú hlavne na rozšírení obezity, o ktorej sa tak posledné roky hovorí.

 

Ako sa to celé začalo?

Pred rokom 1946 začali armádni lekári liečbu infekcií u zranených vojakov pomocou novoobjaveného antibiotika – streptomycínu. Po vojne sa poľnohospodárski vedci snažili zistiť, či by streptomycín mohol znížiť úmrtnosť aj u kurčiat, chovaných v klietke.

Po tom, ako začali podávať vysoké dávky tohto nového lieku kurčatám, boli ohromení, čo dokázal! Nielenže sa vďaka nemu vyhli obvyklým chorobám, ale v priebehu 4 týždňov narástli dvojnásobne viac ako neliečené kurčatá. Nebolo presne jasné, prečo mali nové antibiotiká, ktorých účelom je boj s baktériami, takýto účinok. Poľnohospodári však boli nadšení. Farmárskym zvieratám podávali toto antibiotikum s vidinou vyšších výnosov, čo sa im aj nakoniec podarilo.

 

Používanie antibiotík dosiahlo maximum

V súčasnosti, po takmer sedemdesiatich rokov pribúda čoraz viac dôkazov o tom, že antibiotiká v mäse, mlieku a iných živočíšnych výrobkoch, ktoré jeme, robia s nami to isté čo aj s hovädzím dobytkom, ošípaným, so sliepkami a ovcami – kvôli nim sa zväčšujeme a stávame sa obéznymi! Denník Daily Mail dokonca odhalil, že dopovanie zvierat antibiotikami odvtedy nekleslo, ba práve naopak. Údajne dosiahlo svoje historické maximum a to i napriek tomu, že v roku 2006 boli v rámci EÚ zakázané zvieratá kŕmené antibiotikami!

 

Čaká nás apokalypsa

Obavou je tiež to, že nadmerné užívanie antibiotík v modernej medicíne vedie k vytváraniu rezistentných baktérií. V roku 2011 podľa Svetovej zdravotníckej organizácie až 25-tisíc ľudí v Európe zomrelo na infekciu, ktorú spôsobili baktérie odolné voči antibiotikám. Dokonca minulý rok  sa objavili varovania o apokalypse, ktorá nás v budúcnosti čaká! I ten najmenší chirurgický zákrok vrátane pôrodu či iné bežné zranenia by mohli mať v budúcnosti pre ľudí fatálne následky. Celá rada baktérií sa stáva rezistentnou na mnohé antibiotiká.

 

Menia vývoj detí?

Dr. Blaser upozorňuje aj na to, že ak podávanie antibiotík v ranom veku urýchľuje zvyšovanie hmotnosti u farmárskych zvierat a mení ich vývoj, čo sa vlastne stane po tom, keď ich zjedia naše deti? Po vojne, konkrétne v roku 1951 sa realizoval pokus, kedy desať predčasne narodených detí v Taliansku dostali dennú dávku antibiotika – chlórtetrecyklínu, ktorý bol objavený v roku 1945 a stále sa používa na liečbu chorých teliat vo Veľkej Británii. Výsledok? Po desiatich dňoch vedci zistili, že dojčatá mali o osem percent väčšiu váhu než ostatné!

 

Narúšajú vnútorné prostredie v tele

Každý z nás je hostiteľom pre viac ako sto triliónov priateľských baktérií, ktoré dohromady vážia neuveriteľné 2 kg! Vedci prišli na to, že antibiotiká môžu zmeniť rovnováhu tohto vnútorného prostredia. A prečo sú antibiotiká vlastne zodpovedné za vznik cukrovky 2. typu a obezity? Údajne tým, že narúšajú vnútorné prostredie organizmu, kde sa nachádza mikrobióm – množstvo baktérií v tele, menia spôsob, akým telo spracováva cukry a tuky.

 

Každý z nás ich konzumuje

Podľa Dr. Blasera konzumujeme antibiotiká každý deň. Ak krútite hlavou, že vás sa to netýka, bohužiaľ, s veľkou pravdepodobnosťou ste si aj vy pochutnali na jedle plnom antibiotík. Čo je na tom najsmutnejšie, nechtiac ich podávame aj svojim deťom. Dr. Blaser upozorňuje, že dieťa, ktoré vypije dve šálky mlieka denne, prehltne asi 50 mikrogramov tetracyklínu. Aj keď to nie je veľa, mnohé deti pijú mlieko každý deň, rok čo rok! A to je už problém…

Ak sa tomu chcete vyhnúť, môžete uprednostniť biopotraviny. Farmári, ktorí ich produkujú, totiž nesmú používať antibiotiká!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Tajné prísady v ne-organickom (ne-bio) jedle, ktoré otrávia vašu rodinu

Kľúče k záhade epidémie autizmu

Dnes si takmer všetci uvedomujú epidémiu autizmu. Keď som bol pred viac ako 30 rokmi na lekárskej fakulte, vyskytoval sa autizmus v 1 prípade na 10 000 obyvateľov, zatiaľ čo dnes ho má v USA, podľa štatistiky vládnej agentúry CDC, 1 z 59.

No a Slovensko sa na Ameriku aj v tejto oblasti pomerne rýchlo doťahuje.

Z môjho pohľadu existuje veľa potenciálnych, a niekedy aj vzájomne pôsobiacich faktorov, ktoré prispievajú k ohromujúcemu nárastu poruchy autistického spektra.

Patria medzi ne hlavne:

  • vakcinačné adjuvanty, najmä keď sa skombinujú s genetickými predispozíciami
  • mikrobiálne toxíny, ako sú plesne
  • prenatálny nedostatok vitamínu D
  • dokonca aj vystavenie elektromagnetickým poliam (EMF) – jedna štúdia zistila, že ženy, ktoré boli počas tehotenstva vystavované vysokým dávkam žiarenia z mobilov a wifi, sa rodilo omnoho viac autistických detí.

Na vrcholu zoznamu podozrivých faktorov môžu celkom dobre byť GMO potraviny a poľnohospodárske chemikálie, používané na ich pestovanie, ako sú glyfosát, pesticídy, fungicídy a umelé hnojivá – vrátane chemických látok, ukrývajúcich sa v kaloch, ktoré sa teraz vo veľkom používajú pri pestovaní plodín.

Článok v časopise BMJ z roku 2019 nazvaný „Prenatálne a kojenecké vystavenie pesticídom prostredia a porucha autistického spektra u detí: populačná prípadová kontrolovaná štúdia“ potvrdila niektoré znepokojujúce súvislosti:

„Zistenia naznačujú, že riziko poruchy autistického spektra u detí sa zvyšuje po prenatálnom (pred narodením) vystavení pesticídom prostredia do 2000 metrov od bydliska matky počas tehotenstva, v porovnaní s potomstvom žien z tej istej poľnohospodárskej oblasti bez takého vystavenia.

Také vystavenie dieťaťa by mohlo ďalej zvyšovať riziká poruchy autistického spektra s komorbídnym mentálnym postihnutím.“

 

Kľúče k záhade hormonálnych stavov

U niekoľkých rodičov, ktorí sa objavujú vo filme „Utajené ingrediencie“ a trpia s hormónmi súvisiacimi stavmi, zväčša došlo k dramatickým zlepšeniam po prechode na stravu z organických potravín.

Mia mala, napríklad, dva potraty, no po prechode na organickú stravu porodila zdravé dieťa.

Hormonálne stavy, aké podľa svojich slov zažívali ľudia v dokumentárnom filme – gynekomastia, ktorou trpel DiChiarovej manžel a dcéra jednej ženy, ktorej vo veku osem rokov narástli prsia – nie sú prekvapením, keď sa pozrieme na to, aké chemikálie sa používajú v neorganických potravinách.

Článok z roku 2018 v časopise Food and Chemical Toxicologypotvrdzuje súvis rakoviny prsníka s bežne používaným glyfosátom, známym obvykle pod názvom Roundup.

„Predchádzajúce štúdie ukázali, že glyfosát prostredníctvom receptorov estrogénu podnecuje rast buniek rakoviny prsníka. Súčasná štúdia skúmala účinok glyfosátu na signálnu cestu estrogénu, zúčastňujúceho sa na indukcii bunkového rastu cholangiokarcinómu (CHCC)…

Boli merané účinky glyfosátu na bunkový rast, bunkový cyklus a molekulárne signálne dráhy. Výsledky ukázali, že bunky HuCCA-1 sa prejavili v estrogénovom receptore alfa…

Údaje tejto štúdie naznačujú, že glyfosát dokáže indukovať bunkový rast v ERα pozitívnych CCA bunkách prostredníctvom signálnej dráhy negenómového estrogénového receptoru/ERK1 a 2.“

V roku 2018 časopis Clinical Nutrition ESPEN uviedol, že vo veľkom používaný herbicíd glyfosát utlmuje „aromatázu, ktorá mení androgény na estrogény“.

Ďalším účinkom rušivého účinku glyfosátu na hormóny podľa časopisu je: „slabé androgény a spotrebovávanie estrogénu logicky vysvetľujú asymetriu bielej hmoty a diskonexiu u autizmu“.

 

Povedzte nie glyfosátu (najpoužívanejšiemu herbicídu na svete)!

Možno ste niektorí primladí na to, aby ste si pamätali škandál okolo DDT, organochlorínového insekticídu, používaného vo veľkom u množstva plodín dovtedy, kým nevyšli najavo jeho smrtiace účinky na zvieratá a životné prostredie, čo viedlo k jeho zákazu.

Glyfosát, navrhnutý tak, aby ho znášali geneticky modifikované organizmy, je DDT našej éry. A keď vyjdú najavo plné dôsledky jeho toxicity, tak ho, dúfam, zakážu tiež.

Ako bolo uvedené v dokumentárnom filme, chemické spoločnosti ako Monsanto (dnes už kúpená firmou Bayer) robia rastliny rezistentnými voči jedu glyfosátu, aby ho mohli viac predávať.

Glyfosát má súvis s autizmom, endokrinnou poruchou a problémami s plodnosťou, a tiež s tráviacimi problémami, alergiami a ďalšími problémami – mnohé z nich boli opísané vo filme „Utajené ingrediencie“. Ohrozuje ľudský mikrobióm, hovorí neurológ Dr. David Perlmutter, čo zasa môže ovplyvňovať mozog a náladu, imunitu a telesnú hmotnosť.

Glyfosát sa používa tak nevyberavo, hovorí v dokumentárnom filme Jeffrey M. Smith, zakladateľ Inštitútu pre zodpovednú technológiu, že je v rozpore so svojím pôvodným účelom.

Teraz je 121 miliónov hektárov rastlín odolných voči herbicídom, čo vedie k ďalšiemu používaniu glyfosátu a iných, ešte toxickejších herbicídov, hovorí Smith.

Ako sa uvádza vo filme, pred zberom sa postrekujú glyfosátom ešte aj plodiny, ktoré nie sú geneticky modifikované, ako napríklad pšenica tesne pred zberom, aby sa vysušila, pretože suché steblá menej opotrebovávajú kombajny. Strašné čo i len pomyslieť! Viac sa o tom dočítate v tomto našom dávnejšom článku.

Glyfosátom postrekujú aj úrody bavlny, čo znamená, že jeho vplyvu môžu byť vystavené aj veci, ako sú obväzy, či dokonca tampóny.

 

Glyfosát odčerpáva z ľudského tela dôležité živiny

Glyfosát odčerpáva a robí nedostupnými dôležité živiny v ľudskom tele, čo by mohlo vysvetľovať jeho súvis s toľkými ochoreniami. Článok z roku 2015 v časopise Surgical Neurology International uvádza:

„Často prehliadanou, no dôležitou živinou je mangán (Mn), potrebný v malých množstvách pre mnohé základné funkcie v tele. Nedávna štúdia o kravách, kŕmených geneticky upraveným krmivom, ošetreným Roundupom®-Ready, zistila závažný pokles sérového Mn. Bolo tiež dokázané, že glyfosát, aktívna zložka Roundupu®, v rastlinách silne znižuje hladiny mangánu. My tu skúmame vplyv mangánu na fyziológiu a jeho súvis s črevnou dysbiózou, ako aj neuropatológiami, ako sú autizmus, Alzheimerova choroba, depresia, syndróm úzkosti, Parkinsonova choroba a prionové ochorenia. Nedostatkom mangánu sa dá vysvetliť nadmerné vystavenie sa glutamátu v mozgu v súvislosti s autizmom, Alzheimerovou chorobou a ďalšími neurologickými ochoreniami. Mangánová superoxid dismutáza chráni mitochondrie pred oxidačným poškodením a dysfunkcia mitochondrií je hlavnou črtou autizmu a Alzheimerovej choroby. Na mangán sa spolieha syntéza chondroitín sulfátu a jeho nedostatok vedie k osteoporóze a osteomalácii. Kvôli antioxidačnej ochrane od mangánu kriticky závisí Lactobacillus, odčerpávaný pri autizme.
Probiotiká s lactobacilmi dokážu liečiť úzkosť, ktorá je komorbiditou autizmu a chronického únavového syndrómu. Znížené množstvo črevných lactobacilov vedie k nadmernému rastu patogénu Salmonela, ktorý je voči toxicite glyfosátu rezistentný, a aj tu zohráva úlohu mangán. Od mangánu závisí pohyblivosť spermií, čo môže čiastočne vysvetľovať zvýšené miery neplodnosti a vrodených chýb.“

 

Glyfosát: pravdepodobný karcinogén

V roku 2015 preklasifikovala Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny (patriaca pod Svetovú zdravotnícku organizáciu) glyfosát na pravdepodobný ľudský karcinogén, a odvtedy sú neustále uvádzané znepokojujúce zistenia.

No problém s prístupom ku skutočným nebezpečenstvám je rovnaký, ako vidíme u farmaceutického priemyslu a ostatných vplyvných priemyselných odvetví.

„Výskum“ financujú spoločnosti, ktoré produkt vyrábajú, vedcom platia veľké čiastky, aby obhajovali bezpečnosť tých produktov a usvedčujúci výskum je zatajovaný.

Takto nedávno opísal časopis BMJ problém získania skutočného obrazu o nebezpečenstvách glyfosátu:

„V hodnoteniach EFSA, Spoločného mítingu OSN o zvyškových pesticídoch a americkej Agentúry pre environmentálnu ochranu, vyšlo najavo utajované angažovanie sa priemyslu. Lobovanie priemyslu bolo rozsiahle a dobre zdokumentované. Hoci je ťažké to kvantifikovať, lobing zrejme ovplyvnil výsledok niektorých týchto hodnotení a správ v médiách a predstaviteľov vlády USA viedol  k spochybneniu podpory programu LARC organizácie WHO.“

Zoznam výrobcov „potravín“ pod vplyvom temnej spoločnosti Monsanto

Monsanto. Stvoriteľ GMO „Frankenfood“. Zločinec usídlený vo veľkom biznise a vo výrobe potravín.

Každý deň, keď otvoríte prehliadač alebo zapnete televízor, uvidíte, že pribudol nový titulok, upozorňujúci na určité jedlo, ktoré spôsobuje chorobu, obezitu alebo rôzne iné zdravotné problémy.

Boj proti GMO a pesticídom v našej strave sa zintenzívňuje každým dňom. Už 30 rokov udržiavajú Monsanto a ďalšie korporátne agropodniky vo svojich rukách výhradnú diktátorskú kontrolu nad poľnohospodárstvom. Od polovice 90. rokov minulého storočia je spoločnosť Monsanto terčom hnevu spotrebiteľov.

 

Kto je Monsanto?

Zaručená informácia je to, že táto mocná spoločnosť nezačínala ako biologicko-genetické špičkové laboratórium. Pôvodne spoločnosť Monsanto prevádzkovala predovšetkým továrne na výrobu plastov a chemikálií.

Od 80. rokov 20. storočia sa spoločnosť Monsanto preorientovala na biologický výskum. V roku 1994 sa zrodila GMO sója.

Až neskôr, v 90. rokoch 20. storočia, kedy sa geneticky modifikované potraviny rozšírili aj do Európy, environmentálne skupiny, ako napríklad Greenpeace, prosperovali zo strachu širokej verejnosti z neznámeho a anti-GMO iskrička sa rozhorela plným plameňom.

Na základe vlastného rozhodnutia spoločnosť Monsanto sama zadeklarovala svoje postavenie. Svoje geneticky modifikované potraviny deklarovala ako technológiu – produkt, ktorý má byť dovedený k dokonalosti.

Monsanto sa zbavila emocionálneho spojenia, ktoré obklopuje jedlo a zapríčinila nočnú moru verejnosti.Vďaka narastajúcemu tlaku a dopytu po organických a prírodných potravinách, strácajú spoločnosti ako Monsanto, kontrolu nad výrobou potravín a nad poľnohospodárstvom.

Kampaň Milióny proti Monsanto (MAMC), ktorú začala spoločnosť OCA v polovici 90. rokov minulého storočia, sa rozhodla úplne bojkotovať nákup výrobkov vyrobených spoločnosťami, ktoré spolupracujú alebo používajú produkty spoločnosti Monsanto (hrubo zvýraznené sú firmy, ktoré pôsobia aj na Slovensku).

Tu je zoznam spoločností, ktoré používajú výrobky Monsanto

  1. Aunt Jemima
  2. Aurora Foods
  3. Banquet
  4. Best Foods
  5. Betty Crocker
  6. Bisquick (keksy)
  7. Cadbury (oplátky, čokolády, cukrovinky)
  8. Campbell’s (polotovary, sušené hotové jedlá, čokolády, konzervované jedlá, koré treba len zohriať)
  9. Capri Sun (sladené nápoje)
  10. Carnation
  11. Chef Boyardee
  12. Coca Cola (nápoje)
  13. ConAgra
  14. Delicious Brand Cookies
  15. Duncan Hines
  16. Famous Amos
  17. Frito Lay
  18. General Mills (mlynárne)
  19. Green Giant
  20. Healthy Choice
  21. Heinz (kečup, majonéza)
  22. Hellmans (majonéza, tatárska omáčka, horčica)
  23. Hershey’s Nestle (čokolády, energetické tyčinky, napr. KitKat, Twix, Snickers, MilkyWay; cukríky, oplátky)
  24. Holsum
  25. Hormel
  26. Hungry Jack
  27. Hunts
  28. Interstate Bakeries (pekárne)
  29. Jiffy
  30. KC Masterpiece
  31. Keebler/Flowers Industries
  32. Kelloggs   (keksy, plnené oplátky, čokolády)
  33. Kid Cuisine
  34. Knorr (koreniny, bujóny kockové, sáčkové polievky)
  35. Kool-Aid
  36. Kraft/Phillip Morris (cigarety a tabakové výrobky)
  37. Lean Cuisine
  38. Lipton (čaje)
  39. Loma Linda
  40. Marie Callenders
  41. Minute Made
  42. Morningstar
  43. Butterworths
  44. Nabisco
  45. Nature Valley
  46. Ocean Spray
  47. Ore-Ida
  48. Orville Redenbacher
  49. Pasta-Roni (cestoviny)
  50. Pepperidge Farms
  51. Pepsi (nápoje)
  52. Pillsbury
  53. Pop Secret
  54. Post Cereals (keksy, cereálie)
  55. Power Bar Brand
  56. Prego Pasta Sauce (omáčky na cestoviny)
  57. Pringles (keksy, čipsy, slané stolové pečivo)
  58. Procter and Gamble (drogéria, kozmetika)
  59. Quaker
  60. Ragu Sauce
  61. Rice-A-Roni
  62. Smart Ones
  63. Stouffers
  64. Sweppes
  65. Tombstone Pizza (polotovary, cestoviny, fast food)
  66. Totinos (cestoviny)
  67. Uncle Ben’s (zaváraniny – zelenina, ovocie, ryža, polotovary)
  68. Unilever (omáčky, majonéza, krémy, tatárska omáčka)
  69. V8

Typický zákazník nakupuje veľké percento týchto produktov denne. V súčasnosti dominuje potravinárskemu priemyslu nielen v Spojených štátoch Amerických spoločnosť Monsanto, ktorá sa teraz zameriava na výrobu mlieka v celej krajine.

Organizácia MAMC vyzýva spotrebiteľov, aby sa podrobne oboznámili s výrobkami, ktoré konzumujú a pridávajú do svojho jedla.

Cieľom má byť ochromenie monopolizácie a toxickej kontaminácie zásobovania potravinami spoločnosťou Monsanto.

Súvisiace

Komentáre

comments powered by Disqus